03 de juliol, 2007

le Tour 2.007


Com diu un parent meu francès........le Tour c'est le Tour. I és cert, no hi ha cap prova de ciclisme que desperti tanta passió, admiració...............i fins i tot polèmica.

El dissabte comença una nova edició, aquest any amb una crono a la ciutat anglesa de Londres (7,9 km ), envoltada un any més en escàndols de dòping. Seria curiós poder veure dissabte vinent, a un "rehabilitat" David Millar ( Saunier ), dalt del podium vestint le maillot jaune com a vencedor d'aquest pròleg, del qual és un dels favorits a guanyar. De favorits a guanyar la grand boucle, això ja és molt més difícil. Tots apunten a un nom, Aleksander Vinokourov ( Astana ), però igualment que l'any passat, no hi ha un clar favorit a la victòria final, la qual cosa encara fa més atractiva aquesta prova, la qual em començava a avorrir els darrres anys del mandat de Lance Armstrong ( al qual sempre he admirat, però sempre li feia falta una mica més d'oposició).Amb la gran absència de la "squadra" italiana ( Basso, Simoni, Cunego, Petacchi, Di Luca...),, altres noms que poden ser protagonistes d'aquest Tour podrien ser : Levi Leipheimer ( Discovery Channel ), Denis Menchov ( Rabobank), Andreas Kloden ( Astana), Carlos Sastre ( CSC ), Alejandro Valverde ( Caisse d'Epargne)....etc. Però és molt difícil poder fer un pronòstic, perquè no seria objectiu...

Jo tinc especial interès en veure dos corredors a veure que tal ho fan: Fränk Schleck ( CSC ) i Alberto Contador ( Discovery ). També m'agradria veure a Oscar Pereiro donant batalla, i guanyant alguna etapa, buscant potser el reconeixement oficial que no ha tingut fins avui..................veure com Freire ( Rabobank) s'emporta alguna etapa també, demostrant la gran classe que té, i també veure com els Pirineus s'omplen de samarretes taronja, animant a tos els corredors, com només ho saben fer ells, la gent d'Euskadi...................però sobretot m'agradaria que guanyés l'espectacle i el ciclisme, injustament castigat per medis de comunicació, que no dic que no tinguin raó, però que només tenen una idea al cap associada de ciclisme=doping. Lamentable........i no vull seguir, un altre dia potser, però ara toca parlar de ...CICLISME !!!


I acabo com he començat.............Le Tour c'est le Tour !!!

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

TRIATHLON LARGA DISTANCIA - PORTUGAL


HOMEM de FERRO 2007 em Frechas / MIRANDELA - PORTUGAL
>
> Campeonato Nacional de triatlo Longo
> Campeonato Ibérico de Triatlo Longo
>
> 3km SWIM, 80KM BIKE, 20Km RUN
>
> Inscripciones abiertas
>
> Mas informaciones www.homemdeferro.org

5:42 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

ecoestadistica.com